Menu

Onderhoudspakket

Mediabreed biedt een onderhoudspakket (geen contract) aan voor WordPress websites. Deze bestaat uit 4 onderdelen:

1) Updaten van WordPress, plugins en themes
Zeer regelmatig komen er nieuwe updates voor WordPress uit. Vaak zijn dit veiligheidsupdates. Mediabreed controleert 1 á 2 keer per week of er updates zijn en installeert ze dan ook. Inclusief controle of alles daarna nog goed werkt.
2) Backups maken
Iedere week wordt een backup van uw website gemaakt en opgeslagen in de cloud. Tot 4 weken terug.
3) Beveiliging tegen hackers en virussen
Uw website wordt wekelijks gescand op malware, virussen en veiligheidslekken. Indien nodig wordt er direct opgetreden.
4) Helpdesk
Wanneer u eens ergens niet uitkomt kunt u een specialist raadplegen per telefoon of e-mail.

Zie verderop voor een uitgebreide beschrijving van deze 4 onderdelen.

Met dit pakket wordt de veiligheid en de continuïteit van uw website gewaarborgd.

Is het nodig?

Met momenteel meer dan 40% van alle websites die op WordPress draaien, wat staat voor zo’n 2 miljard websites, is het voor hackers erg interessant om zich op WordPress websites te richten. Iedere WordPress website wordt dagelijks honderden keren aangevallen. Niet door mensen maar door robots.
Zie het als een (Windows) computer of een mobiele telefoon; die moeten ook regelmatig geüpdatet worden om veiligheidslekken te dichten. En een virusscanner is tegenwoordig ook heel normaal, net zoals het maken van backups. Dit geldt dus ook voor websites.

Waarom zouden hackers mijn website willen hacken?

Voornamelijk om spam te gaan versturen via uw website. Het maakt dus niet uit of u een grote of kleine website heeft. Wanneer uw website gehackt is kunnen in korte tijd tienduizenden spam e-mails via uw website verstuurd worden.
Mogelijke gevolgen?

 • U komt te boek te staan als spammer.
 • De webhoster blokkeert uw website en wellicht ook uw e-mailaccounts. U bent dus voor langere tijd niet meer bereikbaar.
 • Google haalt u uit de zoekresultaten en zet u op de zwarte lijst.
 • Een geïnfecteerd website.

Allemaal zaken waar u niet op zit te wachten en die veel tijd, moeite en geld kosten om weer recht te breien. Bovendien zal uw website waarschijnlijk blijvend geïnfecteerd zijn en dus onbruikbaar. Wanneer u geen gezonde backups heeft moet uw site eerst ontdaan worden van de geïnfecteerde bestanden. Ook dit kost weer veel tijd en de kans is zelfs groot dat uw website niet meer te redden is.

Onderhoudspakket

Mediabreed biedt een onderhoudspakket aan waarmee de veiligheid en de continuïteit van uw website voor 99% gewaarborgd wordt. Waarom niet 100%? Die ene procent bent u zelf. Tegen zaken als zwakke wachtwoorden, slecht beveiligde of uitgeleende inloggegevens, is weinig bestand.

Waar bestaat het onderhoudspakket uit?

1) Updaten van WordPress, plugins en themes
Zeer regelmatig komen er nieuwe updates uit voor WordPress zelf, of voor WordPress plugins en themes. Vaak zijn dit veiligheidsupdates. Voor de gemiddelde WordPress website zijn dat er zo’n 150 tot 250 per jaar. Het is noodzakelijk deze updates snel te installeren; voordat hackers gebruik kunnen maken van een eventueel veiligheidslek. Mediabreed checkt 1 á 2 keer per week of er updates beschikbaar zijn en installeert deze dan direct.
Het gebeurt wel eens dat uw website na bepaalde updates (met name van plugins en themes) niet meer helemaal goed werkt of er een beetje anders uitziet. Mediabreed controleert hiervoor regelmatig uw website en lost eventuele problemen op.

2) Backups maken
Een wekelijkse backup van uw website tot 4 weken terug. Dit is nodig omdat een hack meestal niet direct wordt opgemerkt. Het is heel belangrijk een niet-geïnfecteerde backup te hebben. Niet alleen bij calamiteiten zoals een hack, maar ook wanneer u bijvoorbeeld een foutje heeft gemaakt, kan de website binnen enkele minuten worden hersteld naar een recente versie.
De backups worden ’s nachts uitgevoerd zodat de snelheid van uw website niet in het geding zal komen. De backups worden in de cloud opgeslagen. Los van uw website en dus altijd veilig.

3) (Pro)Actieve beveiliging tegen hackers en virussen

 • Installeren en onderhouden van beveiligingssoftware die het hackers belet oneindig veel inlogcombinaties te proberen.
 • Installeren en onderhouden van beveiligingssoftware om veiligheidslekken op te sporen, te voorkomen en/of te dichten.
 • Wekelijkse scan op virussen, malware en andere onregelmatigheden. Mediabreed is onderdeel van een netwerk waardoor nieuwe lekken snel bekend zijn en ook direct worden gedicht.
 • Dagelijks checken of de website online is.

4) Helpdesk
Wanneer u eens ergens niet uitkomt kunt u contact opnemen per e-mail of telefoon. Helpdesk kan ook via Teamviewer of op locatie indien nodig. Dingen als kleine aanpassingen aan uw website vallen ook binnen onderhoudspakket. Grotere werkzaamheden of veelvuldige helpdeskvragen kunnen een kleine meerprijs vereisen.


 • Het onderhoudspakket is geen contract en er hoeft dus ook niets getekend te worden. U zit nergens aan vast.
 • Er zijn geen opstart- of opzegkosten.
 • Het pakket is actief zolang u voor deze dienst betaald. U hoeft het dus niet op te zeggen.
 • Facturering gaat per kwartaal en voorafgaand aan het kwartaal.
 • Plugins en themes die u zelf installeert, zonder overleg en zonder door Mediabreed te zijn gescreend, vallen buiten het pakket. Deze worden dus niet geüpdated. Dit kan namelijk heel goed malafide software zijn en is dan ook geheel uw eigen verantwoordelijkheid.
 • Uiteraard kan er een maatwerk onderhoudspakket samengesteld worden. Bijvoorbeeld zonder backups of korting bij meerdere websites.

logo